Kad su prepeličja jaja u pitanju veličina nije bitna.Ovo maleno jaje u odnosu na kokošije sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i oko deset puta više kompleksa vitamina B (B1, B2, B6, B12).
Izuzetno su hranljiva i veoma lako svarljiva a pri tom sadrže samo 15,8 kalorija! Zbog svega toga, veoma su blagotvorna za ljudski organizam i zdravlje pa povoljno utiču na naš nervni sistem, srce, krvne sudove i metabolizam uopšte.
Zbog svega navedenog, preporuka i praksa širom Planete je da
svako jutro popijemo po pet jaja japanske prepelice ali je pri tom veoma važno sledeće:
1) da su jaja oplođena,
2) da su termički NE obrađena,
3) da se jaja popiju ujutru pre prvog obroka i
4) da su ptice hranjene kvalitetnom hranom za prepelice!
svako jutro popijemo po pet jaja japanske prepelice ali je pri tom veoma važno sledeće:
1) da su jaja oplođena,
2) da su termički NE obrađena,
3) da se jaja popiju ujutru pre prvog obroka i
4) da su ptice hranjene kvalitetnom hranom za prepelice!
Rok trajanja: na temperaturi u frižideru, prepeličija jaja se čuvaju do 60 dana a nakon tog roka se mogu termički obraditi (kuvati ili pržiti) ali tada gube sva lekovita svojstva jer na visokoj temperaturi, sve hranljive materije (vitamini, minerali i životno važni ENZIMI), nestaju u vodenoj pari!
Jaje japanske prepelice je teško 10-13 grama a to govori sledeće:
kokošije jaje u proseku iznosi 55-60 grama što je cca. 33-ći deo njene telesne mase! Koka japanske prepelice je teška 130-150 grama a snese jaje koje je teško 12 grama, što je 10-ti deo njene telesne mase!
Proporcionalno, koka prepelice snese 3-4 puta veće jaje od kokoške!
Jaje japanske prepelice je teško 10-13 grama a to govori sledeće:
kokošije jaje u proseku iznosi 55-60 grama što je cca. 33-ći deo njene telesne mase! Koka japanske prepelice je teška 130-150 grama a snese jaje koje je teško 12 grama, što je 10-ti deo njene telesne mase!
Proporcionalno, koka prepelice snese 3-4 puta veće jaje od kokoške!
Нема коментара:
Постави коментар