Jaja japanskih prepelica uspešno se upotrebljavaju u lečenju mnogih bolesti - dobra su za lečenje visokog krvnog pritiska, bronhijalne astme, migrena, povišenog holesterola, dijabetesa ili šećerne bolesti, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, posledica srčanoga infarkta, malokrvnosti ili anemije i začepljenih krvnih sudova.
Jaja japanskih prepelica se preporučuju i deci u razvoju i deci koja imaju slabiji apetit ili želju za hranom. Takođe, preporučuju se i ljudima za oporavak nakon bolesti i operacija. Iskustva mnogih ljudi koji su koristili lekovita jaja japanskih prepelica u svojoj ishrani pokazuju da ova jaja imaju i pozitivan uticaj na potenciju kod muškaraca.
Lečenje jajima prepelice je jednostavno, potrebno je jesti sirova jaja, odnosno popiti sadržaj jajeta. Pacijent koji ima neku od gore spomenutih bolesti treba da, u zavisnosti od vrste bolesti, popije u određenom vremenskom razmaku tačno onoliko jaja prepelice, koliko je napisano za određenu bolest, a taj broj se kreće od 120 komada jaja do 1.080 komada lekovitih jaja japanskih prepelica. U najvećem broju slučajeva terapija ovim jajima traje oko 49 dana.
Deca starija od 10 godina i odrasli ljudi uzimaju po 3 jajeta u prva 3 dana a po 5 jaja do kraja terapije.
- Deca do 3 godine starosti uzimaju po 2 jajeta dnevno
- Deca od 3-5 godina starosti-uzimaju po 3 jajeta dnevno
- Deca od 5-10 godina starosti-uzimaju po 4 jajeta dnevno
Jaja se uzimaju sirova i to doza za ceo dan odjedanput svako jutro pola sata pre jela, odnosno pola sata pre doručka i to na prazan stomak.
- Deca od 3-5 godina starosti-uzimaju po 3 jajeta dnevno
- Deca od 5-10 godina starosti-uzimaju po 4 jajeta dnevno
Jaja se uzimaju sirova i to doza za ceo dan odjedanput svako jutro pola sata pre jela, odnosno pola sata pre doručka i to na prazan stomak.
Bolesnici osetljive žuči ili preosetljivi na belančevine prvih dana uzimaju po 1 jaje, pa povećavaju svaki dan za 1 jaje, najviše što smeju da uzmu je 3-4 jajeta. To je njihova celodnevna doza, nikako više od toga. U slučaju nepovoljnih reakcija odustati od trošenja.
Jaja japanskih prepelica čuvamo u frižideru u zatvorenim kartonskim kutijama pri temperaturi od 1C do 4C. Jaja japanskih prepelica koja su ovako čuvana imaju rok upotrebe 60 dana u sirovom stanju, a nakon 60 dana mogu da se upotrebljavaju kuvana ili pečena.
Prepeličja jaja imaju tvrdu opnu pa zato prvo nožem udarite po ljusci da puknu, a zatim vrhom noža prerežite njegovu opnu. Moderna medicina potvrđuje lekovitost jaja prepelice, koja je poznata već više godina. Najveću pažnju tome pridaju u SAD-u, Nemačkoj, Japanu, Italiji i Rusiji.
Prepeličja jaja su dijetalna hrana koja sadrži biološki aktivne materije. Ova jaja su bogata mnogim vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama. U sebi sadrže 5 puta više fosfora, 8 puta više gvožđa, 6 puta više vitamina B1 i 15 puta više vitamina B2 od jaja domaćih koka.
Po svojoj hranljivosti jedno jaje japanske prepelice može da zameni 5 jaja domaće koke. Terapiju ovim jajima je dozvoljeno sprovoditi i kada se po preporuci lekara već uzimaju neki lekovi, ali izuzetak je u slučaju da je lekar propisao neke lekove uz koje je zabranjeno unošenje belančevina.
Sve o japanskim prepelicama,lekovitim i hranjivim svojstvima prepeličjih jaja možete videti klikom na:
Sajt Farme ⇨ www.farma-nesic.rs
Facebook stranica farme ⇨ www.facebook.farma-nesic.com
Нема коментара:
Постави коментар